Spaningen blickar framåt

Kristina Björn
Kristina Björn - RISE
3 minuters läsning
Micke Kring och Kristina Björn

Nu är våren här och vad passar då bättre än en efterlängtad nystart. Spaningen är tillbaka!

Det händer ju så otroligt mycket intressant kring livslångt lärande i dessa dagar. Därför tar nu alla vi på RISE enhet Livslångt lärande ett gemensamt tag för att med öppet och nyfiket sinne dela med oss av omvärldsbevakning och reflektioner inom hela vårt verksamhetsområde.

Ambitionen är den samma som alltid. På Spaningen ska du alltid finna aktuell, relevant, kurerad omvärldsbevakning om livslångt lärande i en digital tid.

Det blir fortsatt en hel del texter på Spaningen, men successivt kommer vi också att pröva andra spaningsformat. Därför ändrar sig nu spaningen.se lite utseendemässigt för att ge plats åt det nya. Alla tidigare spaningar, mestadels skrivna av vår oerhört saknade kollega Stefan Pålsson, kommer naturligtvis att finnas kvar på sajten. Vi kommer också skapa lite alternativa möjligheter för dig som vill fortsätta få uppdateringar från oss till din inkorg. Dessutom hoppas vi kunna bjuda på lite mer av konkret lärande på aktuella områden. Men allt detta kommer att visa sig efter hand som vi testar och utvärderar nya saker.

Från och med nu är det vi, Kristina Björn och Micke Kring, som med stor ödmjukhet tar plats bakom Spaningens spakar. Tillsammans har vi många års erfarenhet av digitalisering och lärande som vi hoppas ska räcka en bit, men vi har som sagt också strålande kompetent uppbackning av alla våra kollegor på RISE, liksom våra stora nätverk där det också gömmer sig en och annan gästspanare. Mer om detta inom kort.

Idag kan du börja bekanta dig så smått med vår uppdaterade webb. Kanske upptäcker du något du missat tidigare? Kanske blir du nyfiken på någon av poddarna “Spelfokus” eller “Livslångt” som båda produceras av RISE.

Har du gått och tänkt på något innehåll eller ämne som du gärna skulle vilja se mer av i Spaningen? Har du spanat in något om livslångt lärande som du tycker är angeläget för fler att få syn på? Eller har du kanske tankar om hur vi kan göra Spaningen bättre? Maila oss på info@spaningen.se eller skicka ett meddelande till RISE Livslångt Lärande på LinkedIn.

Varmt och innerligt välkommen tillbaka till Spaningen. Nu kör vi!

Dela den här artikeln
Kristina Björn
av Kristina Björn RISE
Följ:
Senior projektledare / utbildningsstrateg med huvudfokus på samarbeten och tillämpad forskning inom områdena livslångt lärande och skolans förnyelse i en digital tid. Huvudansvarig för Spaningen samt för ”Leda och organisera förnyelse”, RISE utbildning i innovationsledning för chefer och ledare i skolan.