Lärspaningen 001 – VR i skolan med Petter Wannerberg

Micke Kring
Micke Kring - RISE
2 minuters läsning

Nu är den här – Vår första Lärspaning!

Lärspaningar är ett lite nytt format här på Spaningen. Det bygger på idén om att vi nyfiket vill utforska och lära mer om aktuella och intressanta ämnen i dialog med varandra och andra. Ungefär som när vi själva diskuterar och lär i lättsamma samtal i vardagen. I varje avsnitt bjuder vi därför in en expert inom det aktuella ämnesområdet. Gästen har djup insikt och erfarenhet inom det ämnesområde vi valt, delar med sig av sin kunskap, svarar på våra frågor och ger oss alla möjlighet att lära ännu lite mer.

Kärnan i Lärspaningen är alltså lärande genom dialog. Så, om du är nyfiken. Om du vill bli överraskad. Om du vill lära dig lite om olika aktuella ämnen. Då är du välkommen att ta del av våra samtal, och även fortsätta dem i kommentarsfältet nedan. Vi börjar med ett nyfiket möte med Petter Wannerberg, XR-utvecklare på RISE, vars drömprojekt är att få utveckla en hel skola i Virtual Reality. Lärspaningar – där spaning möter lärande. Nu kör vi!

Om projektet VäXR

I avsnittet så pratar vi även kring ett VR-projekt som håller på att startas upp, som heter VäXR. I avsnittet beskrivs det som VR i skolan. Om ni är intresserade av att veta med om det kan ni höra av er till Sandra Wissting på RISE som är projektledare.

Dela den här artikeln
Micke Kring
av Micke Kring RISE
Följ:
Ser till att digitala system förstår människor och att människor förstår digitala system. Har sina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.